Şalgam suyu son derece faydalı bir içecektir. Turpgiller familyasından olan şalgam belli mayalanma süreci olan bir içecektir. Siyah havuç ve şalgamın muhteşem uyumu ile hazırlanır. Birçok güney illerinde tüketilen bu içeceğin değeri son zamanlarda herkes tarafından anlaşılmıştır.
Şalgam Suyu Nedir?
Hafif ekşimsi ama lezzetli bir tadı vardır. Acılı ve acısız olarak üretimi söz konusudur. Bu nedenle farklı damak zevklerine de hitap etmektedir. Her yaştan kişinin rahatlıkla tüketebileceği şalgam suyu sayısız faydayı bünyesinde barındırır. Şalgam suyu düşük kalorisi sayesinde diyet yapanlar içinde ideal bir içecektir. Şalgam suyunun 100 gramı içinde sadece 5 kalori bulunmaktadır.
Şalgam Nerede Yetişir?
Şalgam suyu, Adana Bölgesinde özellikle kebapçılarda, kebapların yanında tüketilen bir içecektir. Daha sonra değeri anlaşılan bu içecek türü pek çok kişi tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Acı şalgam elde etmek için acı biber turşusunun suyu kullanılmaktadır. Doğal ve faydalı olan bu içecek oldukça da lezzetlidir.
Şalgamın yetişmesi için uygun hava şartları Adana Bölgesinde olduğu için yetiştirilmesi daha fazladır. Uygun koşullar ve kıvam bu bölgede daha rahat sağlanır. Şalgam suyu kebabın yanında ayrılmaz bir ikilidir. İçerdiği bazı faydalar ise şalgamı daha değerli kılmaktadır. adanussalgam.com.tr adresinden ulaşılabilir.
Şalgam Suyunun Faydaları
Şalgam suyunun faydaları saymakla bitmez. Pek çok açıdan sağlıklı bir besin olduğu bilinmektedir. Faydalarından bazıları ise şunlardır;
- Yapısında kalsiyum ve potasyum bulunur. Bu da kemik ve diş yapısını güçlendirir.
- İçeriğinde C vitamini bulunur. C vitamini cildin ölü hücrelerinin temizlenmesine yardım eder. Cilde parlaklık verir. Kolajen etkisi yaratır.
- Yapısındaki A vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca göz hastalıklarının ilerlemesine engel olur.
- B vitamini sayesinde kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca saçların ve cildin korunmasının destekler
- Erkeklerde cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır.
- Vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasına destek olur.
- Akciğerlerin sağlığının korunmasına yardım eder.
- Boğaz ağrısı ve boğazda oluşacak iltihapların azalmasına yardımcı olur.
- Kas ve eklem ağrılarının azalmasını destekler.
- Ayrıca idrar yollarında oluşabilecek bir iltihabın önüne geçmektedir.
- Lifli yapısı sayesinde yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.